EDU

 

 

 

 

studenti

 

ACTIVITATI PROIECT

 

 

 

 

 

 

 

Good tracker
Web Counter

 

 

Elevii de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman au experimentat pentru o zi ce înseamnă un loc de muncă în programul Job Shadow Day, ediţia a XIV-a

În săptămâna „Școala Altfel” (18 - 22 aprilie), 20  elevi din clasele a-XI-aB, a-XI-aE şi 28 elevi de la clasa a-IX-a D de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, au experimentat timp de o zi statutul de angajat într-o companie sau o instituție, aflând mai multe informații despre profesii chiar de la cei care le practică.
În cadrul programului internațional Job Shadow Day, derulat de Junior Achievement (JA) România și școlile partenere, tinerii au ales profesioniștii din diverse domenii pe care i-au urmărit „ din umbră”, în funcție de meseriile pe care doresc să le practice ca adulți. Acest program educațional de orientare profesională este format dintr-o serie de evenimente locale și naționale, desfășurate în săptămâna „Școala Altfel” (18 - 22 aprilie), implicând atât elevii din clasele 0 - X, care merg la locul de muncă al părinților, cât și elevii din clasele terminale de liceu, care merg în shadowing la companii și instituții locale. Toate acestea au scopul de a stimula curiozitatea tinerilor, de a-i motiva să învețe mai bine și să aplice ceea ce știu în comunitățile lor, sprijinind astfel dezvoltarea locală a acestora.
Programul Job Shadow Day este implementat de 14 ani în România. Prin intermediul acestuia, elevilor li se oferă oportunitatea de a intra în contact cu mediul unui loc de muncă pentru a înțelege mai bine meseria, sarcinile, responsabilitățile, dar și abilitățile și competențele de care au nevoie pentru profesia respectivă. De asemenea, ei observă cum se defășoară o zi de lucru obișnuită și cum trebuie să se pregătească pentru acea meserie.
Tinerii descoperă noi opțiuni de carieră și află cum pot răspunde la unele dintre cele mai grele întrebări: „Ce vreau să devin după ce termin școala?”, „Unde vreau să lucrez?”, „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”
Parteneri educaţionali în acest program, pentru clasele a-XI-a, au fost: Banca Comercială Română, Electrounivers SCM, Spitalul Municipal de Urgență Roman, Poliția Municipiului Roman, SC Panevada SRL, SC Glam Style  iar pentru clasa a-IX-a: „S.C. Caremil SRL”, S.C.B. C.F.R, Gradinita nr.5
Delaraţii ale elevilor:
„A fost o experiență nouă, interesantă, din care am învățat că, numai dacă faci  o meserie care să-ți placă atunci satisfacția este mare și rezultatele vin de la sine. În alegerea viitoarei mele meserii voi avea în vedere acest lucru.”  (Alexandra Barcan, clasa a-XI-aE)
„Acest proiect a ]nsemnat pentru mine oportunitatea de a interactiona cu persoane noi şi de a participa la activităţi dintr-un domeniu faţă de care preyint interes.”(Leahu Roxana XI B) „Experienţa Job Shadow Day a fost unică pentru mine deoarece m-a ajutat să decid ce carieră vreau să urmez în viitor.”(Iosub Bianca XI B). În acest an școlar, la nivel național, peste 16000 de elevi și peste 550 de cadre didactice derulează activități de consiliere și orientare profesională, beneficiind de materiale educaționale gratuite (Manualul Profesorului Job Shadow, Manualul Elevului Job Shadow, materiale auxiliare) oferite de Junior Achievement România.

Prof. Munteanu Nicoleta, Coordonator local Job Shadow Day®

 

Astăzi, 19 mai 2016, cu ocazia Zilelor Municipiului Roman, Primăria a organizat parada costumelor istorice cu prezentarea scenetelor istorice la care au participat cele 8 licee romaşcane. Personalitatea istorică elogiată a fost marele cărturar Miron Costin. Au participat elevii clasei a XI-a D coordonați de profesorii Damian Vasilache, Mihaela Antofie, Adriana Drăghici și Cătălin Păiuş. Felicitări inimoşilor elevi pentru implicare.

În duminica a XXXIV-a după Rusalii, pe 28 februarie 2016, elevi ai Şcolii Gimnaziale “Carol I” structură a Liceului Tehnologic “Vasile Sav” Roman îmbrăcaţi în port popular, însoţiţi de profesorul de Religie Damian Vasilache şi de directorul instituţiei profesorul Dan Zaharia au venit în Catedrala Arhiepiscopală din Roman unde au asistat la Sfânta Liturghie.
La sfârşitul slujbei, într-un cadru solemn părintele protopop Dragoş Munteanu a precizat următoarele: “În contextul anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, toate activităţile desfăşurate vor implica participarea activă a instituţiilor de învăţământ din municipiul Roman şi împrejurimi. Liceul Tehnologic “Vasile Sav” a fost în luna ianuarie gazda unui eveniment cultural de amploare, iar în luna februarie a fost partener la alte două manifestări importante desfăşurate în Protopopiatul Roman”. 
Domnul director Zaharia Dan a evidenţiat colaborarea frumoasă cu Protopopiatul Roman, a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim pentru susţinerea acordată instituţiei pe care o reprezintă şi a înmânat Ierarhului “Diplomă de excelenţă”, prinos de mulţumire în numele elevilor şi profesorilor Liceului Tehnologic “Vasile Sav” cu structura Şcoala Gimnazială “Carol I”, dar şi al Parohiilor “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” şi “Sfântul Ilie” ce au în încredinţare şcoala.
Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a apreciat implicarea elevilor de la Liceul Tehnologic “Vasile Sav” sub coordonarea domnului director Zaharia Dan şi a profesorului de Religie Vasilache Damian. “Dragi copii, aşa trebuie să veniţi la biserică, în costum popular, pentru că sunteţi şi mai frumoşi, lăsaţi astfel să se vadă chipul lui Hristos din voi.” a îndemnat Înaltpresfinţitul Părinte Ioachim pe eleviii ce-l înconjurau.

 

 

24 ianuarie 1859, ziua Unirii Mici , a ramas in istoria romanilor un moment la care se raporteaza insasi existenta noastra ca natiune de sine statatoare. Cu aceasta ocazie si biblioteca liceului a organizat o expozitie de carte dedicata Unirii Principatelor Romane! Va asteptam cu drag!

 

 

 

 

Elevii Bulai Silviu si Duminica Rares (XI A ) , coordonati de doamna profesor Leanca Paula au obtinut trofeele de excelență la Secțiunea I: Film, teatru, fotografii și ppt-uri cu proiectul ”Facem parte din acest univers”; concurs desfasurat la Iasi

 

      

 

 

 

Vă invităm la Festivalul „Bucurie în Mișcare”, dedicat iubitorilor de sport și distracție! Evenimentul se desfășoară în data de 3 octombrie, în fața Primăriei Roman. “Bucurie în Mișcare” este un festival al sportului și competiției în comunitate în agenda căruia sunt înscrise o serie de happening-uri și evenimente sportive. Primul obiectiv al festivalului este încurajarea unui număr cât mai mare de persoane, în mod special copii, tineri și persoane sedentare, să facă mai multă mișcare. Un alt obiectiv este acela de a aduce în fața celor prezenți momente de demonstrații sportive ale principalelor cluburi sportive din oraș, și de a-i încuraja astfel pe copii și tineri să facă sport.

 

 

Ziarul Adolescentul de Roman - proiect national de advocacy "Fii vocea comunitatii tale!"

 

Spectacol de teatru realizat de elevii Liceului Tehnologic "Vasile Sav" Roman Proiectul educaţional aparţine profesorului de religie Damian Vasilache, de la Liceul Tehnologic “Vasile Sav” din Roman. Această activitate este o prelungire a informaţiilor primite de elevi la ora de religie

 

 

 

 

 

 

 

Mai mulţi bătrâni singuri şi cu posibilităţi financiare reduse au avut parte de o surpriză pregătită de elevii clasei a X-a A de la Liceul Tehnologic “Vasile Sav” şi a dirigintei lor, profesoara Adriana Drăghici. Demersului lor s-au alăturat şi profesoarele Lăcrămioara Ploşniţă, Gabriela Vasîlca şi Marelena Ungureanu, care au contribuit financiar pentru ca Moş Crăciun să le poată aduce bătrânilor cadouri consistente.

 

Pentru mai multe detalii : click aici...

 

Liceul Tehnologic "Vasile Sav" la manifestarile organizate de Primaria Roman cu ocazia Sarbatorilor de Iarna -dec. 2013 : "Datini si obiceiuri de iarna"

 

 

Pentru galerie: click aici...

 

În cadrul proiectului educativ “Genorizitate si Speranţa”, coordonat de doamnele profesoare Aniţei Liliana si Antofie Mihaela,înscris in calendarul Regional al Activitaţilor Educative,2012, s-a desfăşurat activitatea “ Un Crăciun pentru fiecare”, in parteneriat cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, Roman
Întru spiritul Crăciunului ,o sărbătoare a solidarităţii şi a bucuriei,elevii claselor a XI-a A şi a XII-a D, au fost spiriduşii Moşului si au oferit mici daruri copiilor din Centru, copii mai puţin favorizaţi.
Bucuria s-a simţit înca din momentul în care am ajuns, Moşul a fost primit cu entuziasm ,iar ziua de 17 decembrie 2012, a ramas o zi specială si de neuitat,

atât pentru ei , cât si pentru noi.

 

 

 

 

 

In anul Scolar 2011-2012 proiectul educativ "Eu pot sa fac lumea mai buna" s-a concretizat in seria de activitati "Nepoti pentru o zi", a carui grup tinta l-a reprezentat Centrul de ingrijire a persoanelor batrane , Roman . Atat in preajma sarbatorilor de iarna cat si in luna martie , elevii implicati in proiect au confectionat produse specifice (martisoare , felicitari ,ornamente de pom) pe care le-au vandut , iar cu banii obtinuti au oferit diverse daruri persoanelor de la Centrul de ingrijire.

Actiunile au urmarit sensibilizarea tinerilor prin implicarea in problemele comunitatii , iar partenerul media Televiziunea TOP ALL a promovat efortul elevilor in comunitatea locala si a ajutat la vinderea martisoarelor.

 

Profesori coordonatori :

Daniela Dascalita

Paula Leanca

Ilenuta Buhai

 

 

Galerie foto : click aici...

 

 

In data de 21.12.2011 elevii clasei a X-a A si a XI-a D coordonati de profesorii diriginti Anitei Liliana si Antofie Mihaela, de la Grupul Scolar "Vasile Sav" Roman au desfasurat la scoala cu clasele I-IV Nistria, Com. Boghicea activitatea denumita sugestiv : "Vine, vine….Mos Craciun", activitate din cadrul proiectului educativ "Generozitate si Speranta". Activitatea s-a vrut o campanie umanitara, iar pentru aceasta s-a organizat o colecta astfel incat Mos Craciun prin generozitatea sponsorilor si a copiilor a reusit sa aduca o bucurie si un zambet pe chipul celor 48 de copii prescolari si scolari din Nistria , acum in prag de sarbatari.
Cadrele didactice de la Scoala Nistria, impreuna cu doamna director, Mihai Violeta, partenere in acest proiect, au pregatit un frumos program de colinde si obiceiuri traditionale de iarna, in semn de apreciere si recunostinta pentru gestul umanitar. Dorim sa multumim sponsorilor care au fost ajutoarele mosului, dar nu in ultimul rand domnului director Sandu Petrica de la LPS Roman pentru sprijinul acordat in vederea deplasarii noastre la Nistria. 

 

Pentru galerie foto click aici...

 

PROIECT EDUCATIV : "SPUNE DA GENEROZITATII!"

 

O alta activitate a proiectului educativ " Spune da generozitatii!", proiect initiat de clasa a IX-a A, s-a desfasurat cu prilejul sarbatorilor Pascale la Scoala cu clasele I-IV , Nistria din comuna Boghicea. ACtivitatea denumita sugestiv "Hristos a inviat" a reunit elevi ai claselor a IX-a A, a X-a G, a IX-a H si a fost coordonata de profesorii Marchievici Raissa, Anitei Liliana si Vasilache Damian.

 

Galerie foto click aici...


 

Martisor pentru cei dragi

 

In perioada 21.02.2011 - 17.03.2011 s-a desfasurat la Grup Scolar "Vasile Sav" activitatea "Martisor pentru cei dragi" din cadrul proiectului educativ "Eu pot sa fac lumea mai buna".

Actiunea a constat in confectionarea si comercializarea unor produse specifice lunii martie (martisoare si felicitari), avand ca scop achizitionarea de materiale didactice pentru copiii de etnie rroma de la Scoala nr. 7.

Activitatea a fost coordonata de prof. Buhai Ilenuta, Dascalita Daniela, Leanca Paula si a implicat elevii claselor a IX-a E, a XI-a B si a XI-a D.

 

Galerie foto click aici...

 

 

 

In data de 14 ianuarie 2011, colectivul clasei a 11-a A de la Grup Scolar "Vasile Sav" Roman, a organizat "Miss Fulg de Nea", la Casa de Cultura Roman si club Freedom.

 

Pentru galerie click aici...

 

 

PROIECT EDUCATIONAL “SPUNE DA GENEROZITATII !”-
VINE,VINE…MOS CRACIUN”

            In data de 18 decembrie 2010, elevii clasei a IX a A ai Grupului Scolar”VASILE SAV”, coordonati de doamna profesoara Anitei Liliana, au desfasurat in cadrul Complexului de Servicii “Familia mea” Roman, actiunea caritabila intitulata “VINE,VINE…MOS CRACIUN”.
Activitatea s-a desfasurat in cadrul proiectului educativ “SPUNE DA GENEROZITATII!”,proiect initiat de aceasta clasa,ce se va derula pe parcursul anului scolar 2010-2011.
Am propus acest proiect educativ,deoarece,daca la lectiile de specialitate,fiecare profesor aplica diverse strategii si metode pedagogice ce se inscriu in anumite, tipare,in viata de zi cu zi,elevii sunt pusi in situatii diferite si chiar imprevizibile cateodata.
Premisa de la care porneste acest proiect este sensibilizarea elevilor vis-a-vis de problemele altor categorii sociale precum si valorizarea valentelor acestora.
In acest sens ne-am ales pentru acest proiect drept motto: ”Doar sufletele marete cunosc grandoarea generozitatii” (Jacques-Benigne Bossuet).
Iar in cadrul primei campanii caritabile putem spune ca atat copiii,parintii acestora cat si sponsorii au dat intr-adevar dovada de generozitate astfel incat am reusit sa pregatim un numar de 56 de pachete cu dulciuri si fructe pentru copiii institutionalizati in Complexul de Servicii “Familia mea”Roman.

 

Pentru galerie foto click aici...

 

 

Pentru detalii click aici...

 

 

 

Alegerile pentru Consiliul Scolar al Elevilor, incheiat de Biroul Electoral la nivelul scolii Octombrie 2010.

 

Pentru document atasat click aici...

 

 

 

 

In cadrul proiectului ,,Eu vreau sa fac lumea mai buna" s-a desfasurat a doua activitate ,,Din inima pentru copii".

 

Pentru galerie foto click aici...

 

 

Elevii claselor a IX-a impreuna cu un grup de profesori au participat la deschidererea Oraselului copiilor si parada costumelor.

 

Pentru galeria foto click aici...

 

 

In cadrul proiectului ,,Eu vreau sa fac lumea mai buna" s-a desfasurat prima activitate ,,Din inima pentru copii" citeste mai mult...

 

 

 

 

 

În cadrul săptămânii educaţiei globale s-au desfăşurat activităţile ,,Mâncare ca la mama acasă" şi un concurs de dans la care au participat elevii liceului nostru.

 

Pentru galerie foto click aici...

 

 

 

S-a organizat o excursie tematică la Palatul Parlamentului din Bucureşti la care vor participa elevi şi profesori ai Grupului Şcolar ,,Vasile Sav".

 

Pentru galerie foto click aici...

 

 

S-a desfasura concursul de Miss Boboc la Casa de Cultura

apoi discoteca in clubul Freedom cu invitat special Nick Kamarera.

 

Pentru galerie foto click aici...