EDU

 

 

 

 

studenti

 

ACTIVITATI PROIECT

 

 

 

 

 

 

 

Good tracker
Web Counter

 

Eu vreau să fac lumea mai bună

-Din inima pentru copii-

 

Am observat ca relaţiile interumane suferă... Am observat că elevii noştri nu sunt toleranţi, nu ştiu să coopereze...De când se nasc, oamenii intră în relaţii unii cu alţii. Toată viaţa au nevoie să comunice şi o bună comunicare se bazează pe un comportament tolerant care să stimuleze cooperarea, respectul, înţelegerea interumană. Toate acestea se pot învăţa. Proiectul  se grefează pe realităţile  existenţei cotidiene. De cele mai multe ori, afronturi sau negări evidente ale acestora, fenomene ca: marginalizarea , excluziunea, abuzul, violenţa sau discriminarea reprezintă adevăruri dureroase ce marchează  personalitatea individului încă de la vârsta copilariei.

 

Scopul este determinat de izolarea copiilor de etnie rromă şi încadrarea lor într-o categorie socială defavorizată, fără a avea posibilitatea de a-şi demonstra capacităţile şi valorile. Facilitarea dialogului cu tinerii pe teme de educaţie interculturală prin includerea în programul de activităţi extraşcolare a unor acţiuni educative menite să ducă la sensibilizarea elevilor cu privire la necesitatea implicării în problemele minorităţilor etnice şi lacreşterea preocupării elevilor (şi indirect a părinţilor şi societăţii)în dezvoltarea iniţiativelor proprii şi implicarea acestora în aplicarea organizată a strategiilor educaţionale.

 

Prima activitate din proiect urmăreşte familiarizarea elevilor cu activităţile propuse şi întâlnirea elevilor de liceu cu elevii clasei I de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7, Roman. Se vor împărţi ecusoane, elevii vor face cunoştinţă prin intermediul lui Moş Crăciun, care va împărţi daruri (jucării, dulciuri şi, mai ales, rechizite necesare elevilor de clasa I). În schimb, aceştia vor prezenta un program de colinde şi de poezii specifice sărbătorilor de iarnă şi vor demonstra că merită să-l primească pe

 

 

Pentru galerie foto click aicii...