EDU

 

 

 

 

 

studenti

 

ACTIVITATI PROIECT

 

 

 

 

 

 

 

Good tracker
Web Counter

 

 

 

Mobilitati individuale de formare continua:

 

 

Proiect Erasmus+ "LEARNING OUTCOMES VALIDATION according to ECVET" (VALIDAREA Rezultatelor invatarii conform ECVET)

  

 

 

 

 

Recunoaștere europeană pentru proiectul eTwinning- Comenius derulat la ”Vasile Sav”

Pentru galerie foto click aici...

 

Schimbările climatice studiate pe malurile Vltavei

În cadrul proiectului Comenius Multilateral „Changement climatiques là où je vis, là où j’habite …modélisons pour comprendre et agir !Une autre vie s’invente ici ! » în care Liceul Tehnologic “Vasile Sav” este partener începând cu anul 2013, s-a desfăşurat în perioada 13.04.- 18.04. 2015 la Praga, în Cehia, a şaptea şi ultima întâlnire de lucru. Cu acest prilej s-au reunit reprezentanţii echipelor din cele zece ţări participante la proiect : Cehia, Slovacia, Estonia, Spania, Bulgaria, Italia, Portugalia, Franţa, Grecia şi România. Gazda reuniunii de proiect a fost Základní Škola, instituţie de prestigiu din Praga. Delegaţia română a fost reprezentată de d-na profesoară Adriana Drăghici, coordonatorul naţional al proiectului , d-na profesoară Lăcrămioara Ploşniţă, responsabil cu activităţile practice în proiect şi elevele Bianca Teodora Dinu şi Adina Lucaci de la clasa a XI-a A.

 

 

 

Conferinta Nationala Moodle In Educatie

 

 

 

 

În perioada 8.03 – 13.03. 2015, o echipă de profesori şi elevi de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman a participat, în Italia, la cea de-a şasea întâlnire din cadrul proiectului Comenius multilateral „Schimbări climatice acolo unde trăiesc, acolo unde locuiesc...

 

 

 

 

 

   În urmă cu puţin timp, o echipă a Liceului Tehnologic “Vasile Sav” Roman a revenit din cea de-a treia vizită de lucru din cadrul proiectului  Comenius  „Changement climatiques là où je vis, là où j’habite …modélisons pour comprendre et agir !Une autre vie s’invente ici ! »(Schimbări climatice acolo unde trăiesc, acolo unde locuiesc...să modelăm pentru a înţelege şi a acţiona ! O viaţă nouă se inventează aici !) în care şcoala este partener alături de alte nouă ţări. Întâlnirea a avut loc la Humenné, în Slovacia iar reprezentanţii României au fost elevii Carmen Bogliş de la clasa a XI-a A şi Ciprian  Avădăni de la clasa aXII-a A  însoţiţi de profesoara Adriana Drăghici, coordonatorul naţional al proiectului.
     Vizita de lucru s-a derulat la Základná škola din localitatea Humenné, situată în partea de NE a Slovaciei. Oraşul este cunoscut ca fiind locul în care se desfăşoară, în primul război mondial, acţiunea unor peripeţii ale  celebrului soldat  Švejk , personaj al  satirelor  scriitorului ceh Jaroslav Hašek. Ca simbol al acestei legături, în gara mare a oraşului se află o statuie a vestitului soldat.
      Întâlnirea a debutat cu vizitarea şcolii, atent pregătită pentru întâmpinarea oaspeţilor şi cu primirea la primăria oraşului. Ziua următoare a fost rezervată vizitei Parcului Naţional Východné Karpaty- Starina, a bisericii de lemn Uličské Krivé, obiectiv înscris în patrimonial naţional. Interesantă a fost vizitarea Planetariului şi  Observatorului Astronomic Kolonica unde am avut posibilitatea să vedem cum se lucrează cu telescopul de mare putere pentru a interpreta imaginea oferită de bolta cerească. Următoarea zi a fost rezervată cunoaşterii Parcului Naţional Pieniny finalizată cu incitanta coborâre cu barca a râului Dunajec, frontieră naturală între Slovacia şi Polonia. La întoarcere s-a vizitat centrul istoric al oraşului Prešov, impresionant prin atenţia cu care au fost conservate elemente preţioase de arhitectură veche.
     În penultima zi a fost programată prezentarea materialelor realizate de echipele participante. Elevii români au prezentat două materiale în format Power Point conţinând o analiză a  procesului de deşertificare care se manifestă acut în România ultimilor 15 ani dar şi un model de dezvoltare durabilă oferit de ancestralele mori de apă de la Rudăria, din Banatul montan. Partenerii noştri au fost plăcut impresionaţi de  prestaţia elevilor români, calitatea exprimării lor în limba franceză dar şi de bogăţia de informaţie pusă la dispoziţie. Ultima zi a oferit prilejul vizitării unei ferme de cai de rasă unde participanţii au avut ocazia de a se iniţia în tainele călăriei, au exersat tirul cu arcul şi au putut studia frumuseţea florii spontane.
Întâlnirea din Slovacia a fost benefică pentru toţi cei implicaţi. S-au schimbat informaţii despre ceea ce lucrează fiecare echipă pe tema proiectului, amănunte care ţin de cultura fiecărei ţări implicate şi s-au găsit multe similitudini legate de inventivitatea şi ingeniozitatea popoarelor reprezentate în proiect.
                   Impactul participării la această întâlnire asupra elevilor nostri a fost deosebit de puternic. Locuind în familiile colegilor gazdă, ei au avut prilejul de a cunoaşte obiceiuri specifice slovace, gastronomia ţării şi au învăţat cuvinte slovace.În cadrul grupului de elevi s-au stabilit prietenii frumoase care se vor păstra, cu certitudine şi în viitor.

 

Prof. Adriana Drăghici

 

 

 

Pentru galerie foto completa: click aici...

Proiectul Comenius:Schimbări climatice studiate în ţara lui Cervantes

 

 

 

     

 

 

 

Diseminarea primei întâlniri de Proiect Comenius Multilateral 2013-2015
Blagoevgrad, Bulgaria
28.10 – 01.11.2013

 

 

 

 

19-25 iulie 2013 - AGROS- CIPRU

Curs de formare continuă finanţat de UNIUNEA

EUROPEANĂ prin Programul LIFELONG LEARNING (subprogramul GRUNDTVIG)

 

Prof. ADRIANA DRĂGHICI

LICEUL TEHNOLOGIC “VASILE SAV” ROMAN

 

 

click aici...

 

 

Doamna prof. Vladut Lacramioara a paritcipat in perioada 2-8 septembrie 2012 in Malta la Programul de invatare pe tot parcursul vietii (subprogram Grundtvig) , finantat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale .

Pentru vizualizare - click aici ...

 

Malta Decembrie 2012

 

D-na. Director Adriana Draghici click aici...

D-na profesoara Lacramioara Vladut click aici...

D-na profesoara Lacramioara Plosnita click aici...

 

 

Curs de formare în Belgia: USING VIDEO TO SUPPORT LIFELONG LEARNING

 

În perioada 4-9 iulie 2011, s-a desfăşurat in Leuven, Belgia, programul de formare, Using Video to Support Lifelong Learning (BE 2011-151-002) organizat la Leuven Institute for Ireland in Europe, de către organizaţia ATIT din Belgia, având ca formatori: Sally Reynolds, organizator curs, Mathy Vanbuel, liderul de curs, producător de video în scop educaţional.

 

Pe parcursul celor şase zile cursul s-a desfăşurat la Institutul Irlandez din Leuven, recent renovat, situat în centrul pitoresc al vechiului oraş universitar flamand Leuven.

 

 

La curs au participat reprezentanţi din: Italia, Spania, Irlanda şi România, care a fost reprezentată de Carmen Nicoleta Munteanu, profesor de tehnologii la Grupul Şcolar Vasile Sav Roman, Neamţ (autorul acestui articol), Adriana Facilă, Focşani, Iulia Istrate, Bistriţa, Nicoleta Tecu, Vâlcea, şi Viorel Schiriac, Arad.

 

Fiecare a obţinut un grant Comenius de mobilitate individuală pentru formare continuă din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP – http://www.anpcdefp.ro ) în cadrul "Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii" (http://www.llp-ro.ro ), având astfel şansa să beneficiem de formare continuă, la standarde europene. Limba de desfăşurare a cursului a fost engleza. Costul integral al cursului (activităţii de formare în sine), transportului, cazării şi meselor precum şi a pregătirii lingvistice (acolo unde a fost cazul) a fost suportat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi de către Comisia Europeană.

 

Cursul a avut ca scop principal învăţarea tehnicilor actuale de creare şi utilizare a clipurilor video în scop didactic. Pornind de la istoricul şi evoluţia video clipurilor, continuând cu selectarea instrumentelor software şi hardware, precum şi a echipamentelor necesare creării, editării şi publicării acestora, cursul a îmbinat perfect teoria cu practica.

 

 

Participanţilor le-au fost prezentate diferite exemple incluzând materiale şi resurse diponibile prin proiectele: MEDEA, EDU TUBEPlus şi EUscreen.

 

Agenda programului de formare a inclus:

- sesiunea de deschidere, în care participanţii şi-au prezentat ţara, localitatea şi instituţia de provenienţă, dar şi statutul personal;

 

- introducerea în istoricul şi importanţa video în educaţie la toate nivelurile;

 

- utilizarea diferitelor instrumente software pentru crearea, editarea clipurilor video.

 

Organizatorii au inclus în program: vizita la AVNet Centre of K.U. Leuven, unde s-a pus accentul mai mult pe utilizarea în scop pedagogic a înregistrărilor video şi a altor surse media.

 

Au mai fost incluse şi un tur al oraşului vechi, însoţiţi de un ghid care ne-a introdus în istoria acestui vechi centru universitar, precum şi o cină în stil tradiţional, la care am avut ocazia să ne cunoaştem mai bine, să schimbăm păreri şi impresii în legătură cu acest curs.

 

Pentru obţinerea certificării am avut de realizat un clip video de trei minute despre oraşul Leuven (la care am lucrat în echipă pe parcursul saptămânii de curs) pe care l-am prezentat unui public de specialitate invitat la eveniment. După evaluarea materialelor prezentate, au fost înmânate certificatele de participare de către Consilierul în educaţie, Mohamad Ridouani.

 

Pe lângă cunoştinţele, experienţa şi bunele practici împărtăşite, trebuie să remarc profesionalismul celor doi traineri ai cursului care s-au străduit ca acest curs să fie util tuturor participanţilor. Am remarcat de asemeni buna organizare a cursului şi a activităţilor de către organizaţia ATIT.

 

Având în vedere toate acestea, recomand acest curs tuturor profesorilor interesaţi de formare.

 

Activitatea de formare a fost realizată cu sprijinul financiar primit în cadrul Programului de Învăţare pe Parcursul Întregii Vieţi şi din fonduri FSE-POSDRU prin proiectul "Schema de susţinere complementară a mobilităţii europene a cadrelor didactice din învăţămîntul preuniversitar beneficiare ale Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii (Lifelong Learning)". Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului şi AN şi Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.

 

prof. Carmen Nicoleta MUNTEANU,
Grupul Şcolar ‚Vasile Sav' Roman

 

 

Conferinta Nationala "Calitate si Excelenta, provocari si deziderate in educatie"

 

 

In ziua de 4 decembrie 2010, la hotel Mariko Inn, s-a desfasurat Conferinta Nationala - "Calitate si Excelenta, provocari si deziderate in educatie", care a avut drept comitet de organizare urmatorii profesori: Adriana Petrovici, Zenovia Radulescu, Adriana Draghici, Alexandru Onel, Dan Zaharia, Daniela Prepelita, Claudia Ciocan, Ilenuta Buhai, Minodora Lemnaru de la Grup Scolar "Vasile Sav". Inspectorul general adjunct Vasile Munteanu, Mihaela Sofronia, directoarea CCD Neamt. Prof. Vasile Flueras - Directorul scolii "Genesis".

 

Pentru Galerie foto click aici...

Pentru Program click aici...

Pentru documentatie click aici...